top of page
Bij de dierenarts

Prof. Dr. Dominique Paepe

DP foto.jpg

Onderwijs

Ik ben geboren in Brugge, België. In 2003 maakte ik mijn kinderdroom waar en behaalde ik het diploma van dierenarts aan de universiteit van Gent. Onder het motto ‘waar het goed is moet je blijven’ deed ik aan dezelfde universiteit een roterend internship, een residency interne geneeskunde (opleiding tot specialist) en een doctoraat. Sinds 2009 mag ik me ‘Europees specialist interne geneeskunde kleine huisdieren’ (Diplomate of the European College of Veterinary Internal Medicine) en sinds 2014 ‘Doctor in de diergeneeskundige wetenschappen’ (PhD in Veterinary Sciences) noemen. Vroegtijdige detectie van chronische nierziekte bij de kat was het onderwerp van mijn doctoraat. Na een kort intermezzo van deeltijds werk in een kliniek kleine huisdieren in Rijsel (Centre Hospitalier Vet24), keerde ik in 2015 terug naar mijn roots om voltijds ‘professor interne geneeskunde van gezelschapsdieren’ te worden aan de Vakgroep Kleine Huisdieren van de Universiteit Gent.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd geniet ik vooral van mijn gezin bestaande uit mijn partner Els, ons dochter Nore (het zonnetje in huis), 3 schattige katten, 1 (over)enthousiaste hond, 2 konijnen en 2 kippen. Ik ga graag wandelen, hou van lekker eten en heb het goede voornemen om meer aan sport te doen…

Onderzoek

Mijn onderwijsmissie is om toekomstige dierenartsen ‘kritisch en klinisch te leren denken’ en mijn voornaamste onderzoekslijnen zijn chronische nierziekte, gezondheidsscreening en leveraandoeningen bij kleine huisdieren. Bovendien ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie van de drukbezette hospitalisatie-afdeling van de Vakgroep Kleine Huisdieren. Ik ben (mede-)auteur van talrijke publicaties in internationale en nationale tijdschriften, promotor van verschillende doctoraten, frequent spreker op (inter)nationale bijscholingen, en regelmatig reviewer van wetenschappelijke artikels. Ik werd met de “2015 IRIS Award” beloond voor mijn bijdrage tot de wetenschappelijke kennis van de diergeneeskundige nefrologie.

bottom of page