top of page
Bij de dierenarts

Marleen Brans

Onderwijs

Ik ben afkomstig uit Gent en studeerde af als dierenarts Kleine Huisdieren in 2019 aan de Universiteit Gent. In 2020 volbracht ik het roterend internship eveneens aan de Universiteit Gent. Na enkele maanden in een kleine huisdierenpraktijk in Nederland te hebben gewerkt, keerde ik terug in november 2021.

Onderzoek

In 2021 startte ik mijn doctoraat genaamd: ‘Vroegtijdige detectie van chronische nierziekte bij de kat: het mysterie van niet-azotemische ziekte ontrafeld’, onder de begeleiding van Prof. Dominique Paepe en Dr. Emmelie Stock. In dit doctoraat focus ik me met name op de identificatie van vroege merkers/aanwijzingen van chronische nierziekte bij de oudere kat, met als doel om de progressieve aandoening reeds in het beginstadium te detecteren en zo een vroegtijdige behandeling mogelijk te maken, zodat de levenskwaliteit en levensduur van de dieren verder kan worden verbeterd.

Vrije tijd

Mijn vrije tijd besteed ik onder andere aan lezen, lopen en tennis maar ik ben vooral terug te vinden bij mijn 2 katten: Sarah en Xenon, die me dagelijks inspireren en eveneens de eerste aanzet gaven om me te verdiepen in chronische nierziekte.

bottom of page