top of page
Bij de dierenarts

Prof. Dr. Sylvie Daminet

sylvie.jpg

Onderwijs

Ik ben geboren in Genk, België en behaalde mijn diploma van dierenarts in 1992 aan de universiteit van Luik. Onmiddellijk daarna ging ik naar het buitenland om verder te specialiseren. Ik voltooide een internship gevolgd door een residency in Interne Geneeskunde van de Kleine Huisdieren aan de Universiteit van Montreal in Canada. In 1996 werd ik erkend specialist (diplomate) van het Amerikaanse en het Europese College van Interne Geneeskunde (ACVIM&ECVIM). Daarna behaalde ik een master’s degree over evaluatie van schildklierfunctie bij de hond. Ik doceerde aan de Faculteiten van Montreal en Prince Edward Island in Canada en was Lecturer aan de Royal Veterinary College in London in Engeland. Ik behaalde mijn doctoraat over evaluatie van schildklierfunctie bij de hond aan de Universiteit van Gent, waar ik hoogleraar ben aan de Vakgroep Kleine Huisdieren. Ik ben hoofd van de dienst Interne Geneeskunde van de Gezelschapsdieren. Binnen mijn kliniekactiviteiten als internist heb ik een bijzondere interesse voor de endocrinologie en de nefrologie van de gezelschapsdieren.

Onderzoek

Vrije tijd

Als ik niet aan het werken is, hou ik van zwemmen, paardrijden en muziek. Mijn 2 zonen en mijn echtgenoot zijn mijn oogappeltjes.

Ik ben (mede-)auteur van meer dan een 200-tal publicaties in internationale en nationale tijdschriften. Onder mijn promotorschap werden een tiental PhD’s (doctoraten) afgelegd. Ik ben een veel gevraagde spreker op internationale congressen en neem actief deel aan het geven van postuniversitaire bijscholingen voor practici. Ik schreef verschillende hoofdstukken in diergeneeskundige boeken. Ik was voorzitter van de European Society of Veterinary Endocrinology van 2009 tot 2011 (www.esve.org) en hoofd van de ‘Specialty Internal Medicine’ van het ECVIM (2011-2014).

bottom of page