top of page
Bij de dierenarts

Ellen Vanden Broecke

EVB[17024].jpeg

Onderzoek

De komende 4 jaar zal ik me meer verdiepen in de zoektocht naar nieuwe merkers die kunnen helpen om chronische nierziekte vroeger vast te stellen bij katten dan de huidige test. 

Onderwijs

Ik ben opgegroeid in de omgeving van Gent. In 2014 ben ik met volle enthousiasme aan de studie Diergeneeskunde begonnen bij de Universiteit Gent. Tijdens het laatste jaar van mijn studie ben ik 3 maanden naar Oeganda getrokken, om er in samenwerking met Dierenartsen Zonder Grenzen onderzoek te doen naar ziekten die door teken worden overgedragen bij runderen. In 2020 ben ik summa cum laude afgestudeerd, waarna ik onmiddellijk van start ben gegaan met mijn doctoraatsonderzoek bij de dienst van Interne Geneeskunde van de Kleine Huisdieren aan de Universiteit Gent. Naast mijn interesse voor endocrinologie en nefrologie van gezelschapsdieren, heb ik ook passie voor onderzoek.

Vrije tijd

Sinds mijn 3 jaar spendeer ik het overgrote deel van mijn vrije tijd aan gymnastiek, en passie die ik nog steeds zelf beoefen, maar tevens ook doorgeef aan jongere generaties door training te geven. Verder hou ik van verre reizen en ben ik een echte doe-het-zelver, waardoor je me in de weekends vaak terug vindt bij ons groot renovatieproject.

bottom of page