top of page
Bij de dierenarts

Laurens Van Mulders

Onderwijs

Ik ben geboren en getogen in Asse en van zolang ik mij kan herinneren droomde ik ervan om dierenarts te worden. Daardoor was de keuze om de studie diergeneeskunde aan te vatten nagenoeg vanzelfsprekend. Aan de hand van verschillende stages had ik het genoegen om diverse takken van de diergeneeskunde te ontdekken. Hieruit bleek al snel dat mijn grootste interesse lag bij inwendige aandoeningen van kleine huisdieren. Bovendien heb ik van alle diersoorten, katten altijd het meest fascinerend gevonden. Als gevolg hiervan studeerde ik in 2020 af aan de Universiteit Gent, als dierenarts in de optie gezelschapsdieren. Hierna kreeg ik de mogelijkheid om te starten als doctoraatstudent bij de vakgroep Interne Geneeskunde van de kleine huisdieren. Deze kans heb ik met beide handen gegrepen.

Onderzoek

Mijn interesses in dierfysiologie en de biologische basis van ziekten werden reeds aangewakkerd tijdens de eerste jaren van de studie diergeneeskunde. Bovendien werd ik tijdens klinische stages regelmatig geconfronteerd met zowel huiskatten als grote katachtigen die leden aan chronische nierziekte. De negatieve ervaringen wekten samen met de onduidelijke ziekteoorzaak en het gebrek aan goede behandelingsopties mijn nieuwsgierigheid en interesse voor deze aandoening. Deze complexe en slecht begrepen ziekte heeft mij daardoor geïnspireerd om bij te dragen aan de ontdekking van nieuwe inzichten die kunnen helpen om nieuwe behandelingsmogelijkheden te vinden en om chronische nierziekte in de toekomst op een meer preventieve wijze te benaderen. Op deze manier hoop ik uiteindelijk het welzijn van deze prachtige dieren te bevorderen.

Nierkliniek lau.jpg

Vrije tijd

Mijn kat René is ongetwijfeld de ster in huis, maar daarnaast kan je me thuis ook tussen verschillende andere dieren terugvinden. Naast mijn passie voor dieren spendeer ik mijn overige tijd het liefst buiten met familie en vrienden. Dit doe ik onder andere door middel van fietstochten of reizen naar de mooiste plekken in de natuur.

bottom of page