top of page
Bij de dierenarts

Sofie Marynissen

onderzoeksmouderehonden4.jfif

Onderwijs

Ik ben Sofie Marynissen en geboren in Wilrijk, België. In 2011 studeerde ik af als dierenarts aan de Universiteit van Gent, waarna ik direct een specialisatie begon. Ik voltooide een roterend internship en vervolgens een residentie in interne geneeskunde en dit beiden aan de Universiteit van Gent. In 2016 werd ik erkend specialist (diplomate) van het Europees College van Interne Geneeskunde (ECVIM). Sindsdien werk ik als assistent op de dienst Interne Geneeskunde aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Mijn interessegebied binnen het kliniekgebied van interne geneeskunde is zeer breed, maar als ik dan toch moet kiezen gaat mijn voorkeur uit naar nefrologie.

Onderzoek

Mijn werk als assistent op de dienst Interne Geneeskunde combineer ik met een doctoraat die handelt over de nierfunctie van oudere honden (zowel zieke als gezonde). Ik ben (mede)auteur van 6 publicaties in internationale en nationale tijdschriften.

Vrije tijd

Als ik niet aan het werken ben, hou ik van lezen, joggen, bootcamp en paardrijden. Mijn man en zoontje zorgen voor de ideale afleiding. Mijn favoriete leuze: ‘Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it (Earl Nightingale).’

bottom of page